Aktuality a novinky O nás Kontakt

Měřiče izolačních odporů a testery elektrické izolace

Ruční a přenosné testery izolace a měřiče izolačního odporu pro měření napětím od 50V do 15kV od Kyoritsu, Chauvin Arnoux a Fluke

 

Testery izolace a měřiče izolačního odporu jsou zařízení, která slouží k ověřování kvality izolace elektrických instalací a zařízení. Izolace musí být dostatečně pevná a odolná vůči provozním a atmosférickým vlivům,

aby se zabránilo úrazům elektrickým proudem nebo poškození zařízení.

Měření izolačního odporu se provádí pomocí zkušebního napětí, které je vyšší než provozní napětí instalace nebo zařízení.

Zkušební napětí a minimální hodnoty izolačního odporu jsou stanoveny v normách a závisejí na typu instalace nebo zařízení.

Například pro elektrické instalace do 1000 V AC je zkušební napětí 500 V DC a minimální hodnota izolačního odporu je 1 MΩ.

K měření izolačního odporu se používají specializované přístroje, které se nazývají megohmmetry nebo izolační ohmmetry.

Tyto přístroje generují zkušební napětí a měří proud tekoucí skrz izolaci. Podle Ohmova zákona se pak vypočítá izolační odpor jako podíl napětí a proudu.

Při měření izolačního odporu je třeba dodržovat bezpečnostní opatření, jako je odpojení instalace nebo zařízení od zdroje napájení, ochrana před dotykem živých částí,

vybití zbytkového náboje po měření atd.

Také je třeba dbát na to, aby se nepoškodila nebo neovlivnila zařízení citlivá na vyšší napětí, jako jsou přepěťové ochrany, indikační obvody, elektronické prvky atd.

Na naší webové stránce najdete nabídku kvalitních přístrojů pro měření odporu uzemnění od renomovaných výrobců jako jsou firmy FlukeKyoritsu a Chauvin Arnoux.

Kontaktujte nás pro více informací, rádi vám poradíme.

 

Měřič izolace C.A 6522

Tester izolace určený pro měření v průmyslovém prostředí. Umožňuje měření izolačních odporů až do hodnoty 40 GΩ při testovacích napětích od 250 V do 1000 V.

Měřič izolace C.A 6524

Tester izolace určený pro měření v průmyslovém prostředí. Umožňuje měření izolačních odporů až do hodnoty 200 GΩ při testovacích napětích od 50 V do 1000 V.

Měřič izolace C.A 6526

Tester izolace určený pro měření v průmyslovém prostředí. Umožňuje měření izolačních odporů až do hodnoty 200 GΩ při testovacích napětích od 50 V do 1000 V. Vybavení Bluetooth usnadňuje komunikaci přístroje s PC i práci s daty a nastavením.

Měřič izolace C.A 6532

Tester izolace vhodný pro měření na telefonních linkách.

Měřič izolace C.A 6534

Díky širokému rozmezí zkušebního napětí od 10 V do 500 V pokrývá C.A 6534 specifické požadavky elektronického průmyslu a také oblasti slaboproudu. Měřicí rozsah je od 2 kΩ do 50 GΩ. S odpovídajícími elektrodami umožňuje zkušební napětí 10 V a 100 V pokrýt aplikace testování elektrostatických výbojů.

Měřič izolace C.A 6536

Zkušební napětí má nastavitelné od 10 V do 100 V s krokem 1 V a je určen pro speciální aplikace v oblasti avioniky, kosmických programů a obrany. Často je nutné používat nízké zkušební napětí a držet jej striktně na naprogramované hodnotě.

Měřič izolace C.A 6511

Jednoduchý a ekonomický měřič izolačního stavu do 500 V

Měřič izolace C.A 6541

Měřič izolačního stavu pro telekomunikace a data

Měřič izolace C.A 6543

Měřič izolace C.A 6543 pro telekomunikace

Měřič izolace C.A 6545

Měřič izolace do 5kV s pamětí

Měřič izolace C.A 6547

Měřič izolace do 5kV s pamětí a komunikací s PC

Měřič izolace C.A 6549

Měřič izolace s grafickým výstupem a záznamem dat

Ručkový měřič izolace C.a 6513

Jednoduchý a ekonomický měřič izolačního stavu do 1 kV